barn-familj

Min nya bok! – innehåll och varför?

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj, Böcker den

Förra våren började jag fundera över vad jag ville skriva om i bokform efter VIKTIG – från matmissbrukare till träningsförebild. Att skriva bok gav mersmak, och denna gång ville jag skriva en träningsbok. Men exakt vad den skulle innehålla var något som växte fram under tiden som gick. Det sägs att det är bra att gräva där man står, och det var precis vad jag gjorde.

Sedan jag blev mamma har det blivit svårare att hitta tid för träning och jag har mötts av nya utmaningar. Då jag har träning dels som jobb och dels som stort intresse har jag ändå fått in motionen jag vill ha, men det är många som behöver hjälp. Jag har dessutom funderat mycket på hur jag ska inspirera mina barn på ett bra sätt så att de växer upp med en kärlek till att röra på sig och må bra på ett sunt sätt, jag är ju väl medveten om vad som kan gå fel. För det är bara att inse, barnen som växer upp nu har alla förutsättningar att sitta stilla från morgon till kväll. Det är skärmar av olika slag som tar deras uppmärksamhet och vi transporterar oss med bil, hiss och rulltrappor. Det kan behövas hjälp att hitta tillbaka till motion och att bli glad av träning.

I somras när jag var på IDEA World Fitness Convention och fick ännu mer bevis på utvecklingen av barnfetma och stillasittande barn och ungdomar blev jag ännu mer övertygad om att jag var ute på rätt spår med min nya bok – särskilt sedan jag fick rejält ont i magen av att se det här videoklippet (lite segt i början, men se det till slutet så förstår ni):

I augusti släpper jag min bok ”Träna tillsammans med familjen” där jag vill inspirera familjer med barn 0-12 år att hitta rörelseglädje tillsammans på olika sätt. I boken finns det en massa kunskap, tips och inspiration men även olika förslag på aktiviteter där det är träning för den vuxne och aktiv lek för barnet i olika miljöer samt program där det är träning för både vuxen och barn.

Just nu håller jag på att redigera boken och min grymma fotograf och vän Jane håller på att plåta fina inspirerande bilder till boken. Än så länge har vi haft tre olika plåtningar och det väntas någon mer längre fram i vår.

Åh, längtar att få visa er boken (har sett förslag på layout – och I love it!) och jag längtar såklart tills jag har boken i min hand och får fira tillsammans med er. Precis som förra gången hoppas jag bjuda in en del av er till min releasefest.

Terese och Charles tränar TRX
Den här bilden är inte från boken, men ett exempel på hur Charles leker när jag tränar. Foto: min kära make Glenn.