barn-familj

Semester i Smålands skogar – avkoppling och aktivitet i ett

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

aktiv helg i småland

En avkopplande men samtidigt aktiv helg i Smålands skogar har gett mig energi på mängder av sätt. Förutom att få njuta av vår underbara miljö har jag umgåtts med fina människor. Mycket tid med min familj och med en av de viktigaste personerna i mitt liv, min vän som jag känt sedan jag var sju år. Skoj att få vara med hennes familj, särskilt som vi just nu ses sällan då hon bor i Shanghai.

Jag har morgonjoggat i vackra miljöer, barnen har ridit på alla hästar de kommit åt – ponnyridning under Mörtforsdagen, ridning på Pippis häst under ett besök på Astrid Lindgrens värld och hoppa över hinder med en trähäst. Roligt att se deras fascination över hästar, båda barnen lyste upp av djuren. Tilde hade lätt kunnat stå och klappa den hon fick rida på hela dagen.

rida häst i småland

rida häst i småland

Under helgen blev det långa goda grillmiddagar, shoppingfynd på loppis, promenad i blåbärsskogen med min vän J, pilbågskastning, luftpistolskytte (jag vann över Glenn!), bad i sjön och promenad i byn med godis i form av smultron och vildhallon som växte på många ställen.

Så om jag har haft några fina dagar? Oh ja! Och semestern den fortsätter ytterligare ett par veckor. Först ska jag dock ta några timmars jobb med ett frilansuppdrag innan jag går in i semesterbubblan igen och åker ut till mitt älskade sommarställe.

Hoppas att ni också njuter av vår underbara natur på alla sätt i sommar!

aktiv helg i småland

vidhallon och smultron