barn-familj

Sommardag med bokrelease, avslutning och varm backträning

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

buss

Sommaravslutning, backträning i värmen, specialgjord glass och release av ny barnbok. Min torsdag var händelserik och varm på alla sätt – inte bara tack vare vädret.

Ibland händer allt på samma gång. Och min torsdag var en dag som gick i ett. Det började med solig frukost tillsammans med en vän på Pascal. Därefter ett par timmars jobb vid datorn innan jag drog på mig löparkläderna och joggade till SATS Hötorget. Där mötte jag upp några medlemmar för att köra backintervaller i Observatorielunden. Om det var svettigt – oh ja. Men deltagarna var grymma som kämpade på i värmen och solen, försökte dock hitta backar med mer skugga – något att tänka på om du tränar utomhus när solen är som starkast i sommar. I skuggan orkar du mer och har lättare att bibehålla vätskebalansen. Och glöm inte solskydd, använd gärna keps och drick ordentligt innan och efter träningen.

Efter en kall dusch och lunch med maken var det sommaravslutning på förskolan. Något jag längtat efter lika mycket som barnen. Att se stoltheten i deras ögon när de sjunger låtar ihop med kompisarna, när de får visa projekt de har jobbat med och när de får ge present till fröken. Extra viktigt var avslutningen för Charles då han tackades av inför starten av ”nollan” i höst. Ni ser på bilden nedan hur glad han är när han fått diplom och applåd. Sedan blev vi föräldrar bjudna på en Melodifestival där barnen dansade och nynnade till sina favoritlåtar.

charles

Dante letar siffor / Dante letar bokstäver

magnumstockholm

När festen var slut hoppade vi på bussen ner mot stan, bara det var ett äventyr, åker sällan kommunalt med barnen. Men nu åkte familjen till NK där barnen fick varsin egengjord Magnum-glass samtidigt som jag åkte upp till plan tre för att fira Caroline och Anna som precis släppt sin första barnbok om Dante. Roligt att få överlämna en blomma, kramas, pratas lite och fira barnboken. I boken hjälper barnen Dante leta siffror och bokstäver, en berättelse som gick hem hos mina barn. Jag läste boken vid läggdags och Charles var snabb med att hitta alla bokstäver. Riktigt bra bok som inspirerar till lärande. Grattis tjejer, är stolt över att känna er! Roligt att få fira nyblivna författarkollegor.

dante letar bokstäver

Väl hemma i soffan var jag rätt slut, men väldigt lycklig över dagen. Sommarkänsla till tusen! Precis som det ska vara denna tid på året.