bocker

12 veckor till ett skönare jag

av Terese Alvén i kategorin Böcker den

lifestyle planner

Erika Kits Gölevik och Kristina Andersson är två starka smarta kvinnor som jag är glad över att ha fått träffa nu och då genom åren. Nyligen släppte de handboken Lifestyle Planner – 12 veckor till ett skönare jag, med fokus och reflektion på maten, träningen och livet. I boken skapar du en moodboard med sådant du vill ha i ditt liv, du checkar in ditt nuläge, skapar målbilder, planerar hur du ska komma dit, bryter ner det i dagar och efter perioden är slut reflekterar du och justerar. Enkelt och inspirerande. Risken finns att en del vill förändra allt med en gång, när det egentligen handlar om små förändringar för att det ska bli bestående. Men då upptäcker man troligen det i reflektionsblocket och kan göra mer realistiska justeringar till veckan efter.

lifestyle planner

Istället för att lägga fokus på sådant du INTE vill ha i ditt liv, sådant du vill minska eller utesluta – fokusera istället på det du VILL ha i ditt liv. Det du mår bra av på olika sätt. Relationer, vila, aktiviteter, rörelse, mat, jobb. Det som får dig att må bra. Genom att lägga till det som du mår bra av finns det mindre tid till det som dränerar dig på energi. Gör kloka val och fyll ditt liv med glädje och energi – vad det än innebär för dig.

(Med tanke på titeln till detta inlägg: du är skön som du är redan idag! Du duger som du är. Men ibland mår vi bra av att reflektera över våra liv och eventuellt göra justeringar för att vi ska må bättre på olika sätt.)

avkopplingJag älskar att träffa andra, men har alltid haft ett stort behov av att vara ensam, få möjlighet att andas och reflektera. Öppna stora ytor mår jag bra av, som en horisont att vila ögonen på, eller stora tomma ängar som omsluter mig under en löprunda ute vid vårt sommarställe.