bocker

En god morgon – recept för morgonpigga och nattugglor

av Terese Alvén i kategorin Böcker den

en god morgon

Morgonstund har guld i mund. Ja, vad som är min favoritstund på dagen har nog inte undkommit någon. Jag älskar morgnar! Jag är pigg (oftast)! Jag är träningssugen (oftast)! Jag är hungrig (alltid)! och jag är nyfiken på dagen (oftast)! Förutom att starta dagen med någon form av rörelse, i alla fall de flesta morgnar på olika intensitet, är en viktig ingrediens för att jag ska få en bra dag att jag startar med en ordentlig frukost. De få gånger livet kommer i vägen och jag inte får i mig all frukost jag behöver blir hungriga dagar. Det är som att jag har lättare att gå och småäta samt att vara konstant sötsugen om jag inte fått i mig fil, mackor, ägg eller gröt. Och en kopp kaffe såklart.

En annan som älskar frukost är Anja Forsnor som nyligen släppt den inspirerande boken En god morgon. Hur gott låter inte mango lassi bowl, frukostmuffins med hallon och kardemumma eller chocolate chia pudding? Vi svenskar är precis som många andra folkgrupper experter på att i stort sett äta samma typ av frukost varje dag. Men hur gott vore det inte att variera – och en hel del har nog i alla fall en vardagsfrukost och ibland en lyxigare helgfrukost som får ta lite mer tid att njutas av.

Min standardfrukost, 9 av 10 dagar är: två smörgåsar (varierar mitt bröd, allt från rågbröd till rotfruktsbröd eller en surdegsfralla), en kopp kaffe och om jag tränar blir det även en skål kvarg/yoghurt med müsli eller annan topping. Gärna bär. På helgerna blir det förutom kaffe, kokt ägg – min och barnens favorit med en klick Kalles kaviar, hemgjorda scones eller butiksbakat bröd. Och de gånger jag äter frukost på hotell blir det alltid våffla eller pannkaka om det finns, älskar det.

en god morgon

För ett par veckor sedan var jag inbjuden till Anjas boklansering, blev bjuden på en god frukost (såklart) och en strålande Anja. Grattis till din inspirerande bok! Hoppas att många får uppleva goda och härliga morgnar med dessa recept.

Jag intervjuande förresten Anja här i bloggen för inte så länge sedan. Läs min intervju med Anja Forsnor HÄR.