halsa

Skapa en hälsosam miljö hemma

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Blommor är hälsa

BLOMMOR. Blommor är vackra och kan förhöja inredningen eller en härlig bordsdukning. Men blommor och gröna växter får oss också att må bra då de hjälper till att fånga upp damm, producerar syre och kan bidra till en trevlig miljö att vistas i. Jag har själv inga gröna fingrar, min mamma som alltid har varit duktig på blommor är snäll och hjälper mig varje vår och höst med våra blommor på balkongen, annars skulle det vara ganska tomt i våra balkonglådor. Inomhus däremot vill jag gärna ha lättskötta blommor som mer eller mindre klarar sig själv.

Blommor är hälsa

Blommor är hälsa

Förra veckan var jag på besök hos Blomsterlandet på pressträff. De visade sin vackra orkidéutställning och pratade mycket om hur blommor kan förstärka en känsla i hemmet och ge energi. Jag blev så inspirerad att jag shoppade med mig nya blommor hem. Med fler blommor i fönster, på hyllor och på bord blir hemmet härligare. Och jag vill gärna bli bättre på att ta hand om mina blommor (måste byta ut vattnet nedan) och lära mig mer.

Blommor är hälsa

Till våren hoppas jag på att kunna fixa en liten köksträdgård med kryddor och kanske körsbärstomater i en hörna på balkongen. När vi bor inne i stan är det extra viktigt att få in gröna växter runt omkring oss, särskilt nu när träden börjar bli kala utomhus.

Blommor är hälsa