Vårstädning med lek, mys och korvgrillning

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

vårstädning vid sommarstugan

Med risk för att låta övertaggad, men jag studsar nästan på kontorsstolen av glädje idag. Min påskhelg har varit magisk på alla sätt och vis fylld av ingredienser och moment som gör mig lycklig. Påsken startade med dunder på brak med en god påskbuffé hemma hos mina föräldrar på skärtorsdagen. Resten av helgen har bestått av tre dagar på landet (och en i stan). Dock har vi inte sovit på landet än i år, vi tycker det är lite för kallt trots att vi har vinterbonat. Men tack vare att det bara ligger 50 minuter från stan funkar det att bila fram och tillbaka. Vi har städat ut vintern ur huset och vi har röjt i trädgården. Krattat ihop massvis med torkade kvistar, grässtrån och löv och kört skottkärran fram och tillbaka.

Men det har inte bara varit vårstädning, fix och plock. Vi har även spelat tennis, lite lugnare med familjen, och igår fick jag till en skön timme med bollmaskinen som utmanade mig på banan. Barnen har studsat på vår nya studsmatta (begagnad från kompisar), vi har grillat korv och haft picknick i trädgården, jag har sprungit dels hemma i stan då vi var hemma i söndags när Glenn dömde innebandy och dels en lugnare runda på landsvägen vid vår sommarstuga. Dessutom har jag lagat vegetariska pajer och fyllt frysen och jag har njutit av flertalet sköna stunder tillsammans med en bok.

Så ja, jag har njutit rejält och det är med massvis av energi jag nu sitter och skriver. Det rör mig inte i ryggen att det knattrar av regndroppar på fönsterkarmen, bara mysigt. Idag vill jag bara bocka av punkt efter punkt på min jobblista och vara tacksam över helgen jag precis har upplevt. Och precis som jag älskar helgen älskar jag att skriva, och idag har jag mycket skrivande på schemat. Så skoj!

vårstädning vid sommarstugan