inspiration

Veckans 3 hälsosnackisar: träning och pubertet, Beat the Sun och sommarträning

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

asics beat the sun

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Mer än hälften av tjejerna (64%) slutar träna under puberteten. Detta visar Always i en ny kampanj tillsammans med Sarah Sjöström inför OS i Rio. Always vill ta reda på varför tjejerna slutar träna, och vill uppmuntra dem att fortsätta i kampanjen #LikeAGirl. Största hindret till att fortsätta med sport är tjejers syn (och missnöje med) sin kropp ökar (50%).
  • Svenska vinnare i Asics Beat the Sun. (Se bild i toppen, foto: ASICS). Team Europe North med bland annat svenska ultrastjärnan Jonas Buud och löperskan Sofie Nelsson slog solen och övriga sju lag när ASICS Beat the Sun gick av stapeln runt Mont Blanc på årets längsta dag.  Lagen sprang en stafett runt Mont Blanc längs en 140 kilometer lång bana med 8850 höjdmeter, målet var att hinna hela varvet runt mellan soluppgång och solnedgång. Team Europe North slog solen med 52 minuter.
  • Håll igång  i sommar. Inspiration till sommarträning är ett av de hetaste ämnena just nu, i alla fall i mina sociala kanaler (och även här i bloggen). Aktivitetsarmband och klockor kan hjälpa till att inspirera dig till daglig motion om du gillar momentet att tävla med dig själv.MOOV Now är en av alla företag som skickat ut pressmeddelande denna vecka och skriver: MOOV Now är en unik multi-fitness wearable som coachar dig i realtid. Bandet, med dess nätta och stilrena design, fästs på handled eller ankel och registrerar samt analyserar dina rörelser i 3D. Med dess innovativa teknologi kan användaren sedan få feedback om form och prestation i realtid.