inspiration

Veckans 3 träningssnackisar: discokalk, kullerbyttor och Svett & korsett

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

reebok disco

Häng med i det senaste inom träning och hälsa. Här är tre snackisar jag valt att lyfta från veckan som gått.

Innan jag sjunker ner i fredagsmyset med barnen – är laddad för hemmadisco följt av Let’s Dance – bjuder jag på tre snackisar som ramlat ner i min mejlkorg eller/och florerat i träningsvärlden i sociala medier denna vecka:

  • Glittrande discokalk för alla schlager-fans. Älskar Reeboks bidrag till Eurovision-yran denna vecka. Klart vi vill ha lite extra glitter och glamour i träningen. Hade det släppts den 1 april hade jag trott det var ett roligt skämt, samtidigt en rolig tvist till en rätt tråkig – men användbar – produkt.
  • En kullerbytta om dagen håller paddnacken borta. Bra debattartikel från Svensk Gymnastik. Jag är snäppet för stel för att göra kullerbyttor, önskar att jag inte hade lagt av någon gång på vägen. Men med barnen som växer upp nu, inspirera till kullerbyttor (och eftersom barnen härmar oss vuxna får jag börja jobba på mina kullerbyttor igen) och låt dem växa upp med fungerande kroppar.
  • Svett och korsett. Nyfiken på hur träningen – och träningsredskapen – såg ut förr. Besök nyöppnade utställningen Svett & korsett på Tekniska museet. Där visas fotografier och arkivmaterial från Gustaf Zanders gymnastikapparater. Pågår 4 maj-28 aug.

svett korsettFoto/skärmdump från Tekniska Museet.