intervjuer

Frågor och svar

av Terese Alvén i kategorin Intervjuer & Inspiratörer den

”Hej hej!
 Jag tränar mycket (olika typer ca 4-5 gånger i veckan)
Gick upp ca 13 kilo på ett år men har gått ner 8-9 kilon nu på LCHF
Vad tycker du om LCHF både i kost som sig och i kombination med träning?
Skulle vara jätte tacksam för svar!
 Grym blogg”

Svar: kul att du har fått resultat! Jag är själv emot extrema dieter som jag tycker att LCHF är (om man följer den strikt). Jag har själv aldrig testat men jag föredrar mer normal kosthållning. I kombination med träning tycker jag det är för lite kolhydrater. Visst, en del mår nog jättebra av kosten, men jag tror inte att jag skulle vara en av dem. Jag gillar bröd och pasta och vill kunna umgås med folk utan att behöva äta specialkost.

”Hej och tack för en peppande blogg.
 Vad är bra att äta efter ett hårt träningspass?
 Vad finns det för bra utbildningar om man vill bli tränare/hälsocoach?
 TACK!”

Svar: efter ett hårt träningspass behöver du fylla på med protein och kolhydrater. Du vill att näringen snabbt ska gå ut i kroppen så en smoothie, proteindrink, mjölk och banan etcetera är bra. Mycket fett saktar ner intaget i kroppen så det är bra att undvika precis efter träning. Jag har gått mina utbildningar på SAFE och varit nöjd med det. Sedan finns många andra liknande skolor. Allt beror på vad man är ute efter. Googla runt efter utbildningar och kolla in både högskolor och privata utbildningar för att hitta något som passar dig. Lycka till!

”Okej det här kanske inte blir en speciellt kort fråga men den är viktig för mig iallafall.
Jag är 15 år och tränar ganska hårt, kanske för hårt och för mycket? Jag löptränar ca tre ggr/v och varje pass är runt 10 km, kör två styrketräningspass på gym, ett corepass och ett ridpass. Har förut haft problem med att jag ätit för lite och rasat i vikt, men nu har pilen pekat uppåt och jag känner mig stark varje gång jag ska träna.
Vilka synpunkter har du? Tack för en jättebra blogg!:)”

Svar: med den information jag fick från dig låter det som att du tränar väldigt hårt. Du är bara 15 och håller på att utvecklas för fullt. Ta det gärna lite lugnare. Just nu tränar du sju pass i veckan, se till att ta minst en vilodag. Särskilt om du har haft lite matproblem tycker jag att du ska dra ner tempot. Tänk på att du ska orka träna hela livet och du vill hålla motivationen uppe samt undvik skador.

”Vad tycker du om din Canon G12?”

Svar: jag älskar den! Är supernöjd med mitt köp. Det enda jag har problem med är att jag råkar trycka på fel knappar med handen när jag ska ta kort då det är så många knappar, men annars är allt bra.

”Jag undrar hur ofta du målar dina naglar och vad du använder för nagellack?”

Svar: jag målar dem en gång i veckan och använder mest OPI. Köper alltid lack i USA då det är mycket billigare där.

”Jag undrar hur du såhär i efterhand anser att graviditeten förändrat din kropp, och om du tror att man med träning kan återgå till sin kropp som den var innan graviditeten så småningom?”

Svar: det har fortfarande inte gått så lång tid sedan min förlossning, men det som jag kan känna har ändrats är brösten. Magen är fortfarande lös, men det tror jag kommer gå tillbaka till det normala. I övrigt känner jag inte att min kropp har förändrats. Kanske har jag fått starkare armar då jag lyfter Charles flera timmar per dygn. Träning kan absolut göra att du blir stark och känner igen din kropp igen efter en graviditet. Och skulle något vara ändrat – vad gör det? Du har fått en liten guldklimp på köpet!