Snabba scones

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

snabba scones

Snabba scones piggar lätt upp en helgfrukost och sätter guldkant på morgonen. Mitt bästa recept är dessa frukostbullar med havregryn i smeten och toppning av pumpakärnor och sesamfrön. Perfekt nu när vi går mot en långhelg.

Snabba scones

100 g smör
4 dl rågsikt
3 dl havregryn
3 tsk bakpulver
en nypa salt
3-4 dl naturell yoghurt
eventuellt vaniljpulver
pumpakärnor och svarta sesamfrön till topping

Gör så här: Ställ fram smöret så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och nyp ner smöret. Häll i yoghurten och gosa runt med händerna, degen ska vara ganska kletig. Ta mer yoghurt om nödvändigt. Forma lagom stora scones och placera på bakplåtspapper. Toppa med pumpakärnor och svarta sesamfrön. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

Njut av sconesen när de fortfarande är ljumma med smör, ost och valfri marmelad. Min favorit är apelsin/ingefära.