kosttips-recept

Uppdatering #33procentutmaningen + tävling!

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

fazer rotfruktsbröd

För ett par veckor sedan drog jag igång #33procentutmaningen tillsammans med Fazer och mina bloggvänner Anna och Milla. Hur går det då med mina utmaningar? Jo tack, vissa saker flyter på bra och andra får jag jobba mer med. Jag hade tre punkter som jag ville jobba på, upprepar dem här nedan och har kommenterat bakom varje hur status är nu:

Äta 33 % mer grönt

Jag äter oftast bra med grönsaker till lunch och middag. Gör sällan sallad hemma men serverar ofta någon grönsak som broccoli, sockerärtor, morötter eller cocktailtomater till maten. Något som jag vet även går hem hos barnen. Däremot känner jag ett behov av att få i mig mer antioxidanter och allt annat trevligt som finns i frukt, bär och grönsaker. För att öka mitt intag kommer jag under dessa 33 dagar fokusera på att se till att det är någon grön källa till min frukost: som avokado, bär eller paprikaringar på smörgåsen. Dessutom blir det en frukt eller morot till eftermiddagens mellanmål som i dagsläget oftast består av kaffe och smörgås eller en skål yoghurt.

Status efter två veckor: Till frukostmackan har det blivit paprikaringar, gärna rätt stora ringar samt krasse, och när jag har varit iväg på utbildning (rätt många dagar dessa veckor) har jag haft med morötter som komplement till mellanmål. Så check på denna punkt! Det senaste jag la till var att jag köpte frysta bär förra veckan. Nu häller jag upp några deciliter i en skål och ställer i kylen, sedan är det bara att ösa över morgongröt eller fil. Så gott och perfekt tillskott av färgglada bär, naturligt smaksatt yoghurt.

Styrketräna och rörlighetsträna 33 % mer

Jag älskar konditionsträning som ni vet. Men för att min kropp ska orka behöver jag fokusera mer på styrka och rörlighet. Särskilt efter input från min PT-utbildning har jag fått ett sug efter att förbättra mina svagaste områden. I dagsläget styrketränar jag en gång per vecka, jag kommer fortsätta med det men även lägga till styrkeövningar inklusive aktiva rörlighetsövningar ytterligare en gång per vecka under ett kortare pass.

Status efter två veckor: De aktiva rörlighetsövningarna går sisådär … gör några till uppvärmning inför mina styrkepass, och hemma har jag jobbat lite rörlighet i handleder och fingrar, men denna punkt får jag lägga mer fokus på. Styrketräningen har dock gått bra, har kört ett tungt styrkepass varje vecka plus kompletterat med några utvalda övningar de dagar jag är på gymmet för att instruera.

Dricka 33 % mer vatten

När jag tränar är jag bra på att dricka vatten. Men hemma är jag inte så bra på det. Nu är mitt mål att dricka minst ett glas på förmiddagen och minst ett på eftermiddagen förutom vattnet som jag dricker till måltider och vid träning.

Status efter två veckor: När jag är på utbildning dricker jag mycket vatten. Hemma blir det fortfarande mest kaffe … dock har jag i alla fall ökat mitt vattenintag. Men det finns mer att jobba på här för att hitta en bra balans.

fazer rotfruktsbrödLyxigt kvällsmys ihop med min mamma med Fazer rotfruktsbröd, färskost, ägg, räkor, skagenröra och krasse.

Fazer har precis lanserat ett nytt osötat och skivat bröd, Rotfrukt Lantbröd, som innehåller en tredjedel grönt och mindre mjöl, och i samband med det har jag och Fazer tagit fram #33procentutmaningen som även bloggarna Anna och Milla är aktiva i. Under 33 dagar kommer vi att göra förändringar i våra liv som vi mår bra av. Vi har alla valt våra egna områden som vi känner att vi vill förändra. Du kan göra samma sak. Efter 33 dagar har förändringen förhoppningsvis blivit en vana som vi inte längre funderar över, det bara flyter på naturligt.

#33procentutmaningen kan du följa här på bloggen och på Instagram.

Hur går det med din 33 procent utmaning? Skriv en kommentar och berätta – och använd hashtaggen #33procentutmaningen under resans gång. Tillsammans kan vi göra det! … och har du inte dragit igång en utmaning än, det är inte för sent, hitta något du vill fokusera på i din vardag just nu och haka på tåget.

Bloggträff 16 mars

Kommer du  ihåg att vi även anordnar en inspirerande BLOGGTRÄFF? Det finns fortfarande några platser kvar! Välkommen på #33PROCENTUTMANINGEN -bloggträff med Anna Lissjanis, Milla Åkerlund och Terese Alvén. Vi har tillsammans med Fazer antagit #33procentutmaningen och vill nu peppa er att haka på!

Under kvällen kommer vi hålla en inspirerade föreläsning där vi berättar hur vi antar utmaningen och ger tips på hur du kan göra för att leva lite hälsosammare – på ditt sätt.

Det kommer bjudas på en god avokadotoast à la Rotfrukt Lantbröd. Nyheten från Fazer – Rotfrukt Lantbröd – är bakat på mindre mjöl och en tredjedel grönt. Menyn är framtagen av Anna på Pom & Flora. Med hem får ni en goodiebag som ser till att ni håller er motiverade!

Var? Pom & Flora, Bondegatan 64, Stockholm.
När? Onsdag 16 mars kl 18:00-20:00

Anmäl dig här.

Obs! Antalet platser är begränsat, alla som får en plats kommer få en bekräftelse till sin mejlkorg inom kort, var noga att du skriver rätt mejladress.

Tävling – vinn årsförbrukning!

Nu ska vi välja ut de mest inspirerande 33procent-utmaningarna! Allt du behöver göra för att vara med är att hashtagga din utmaning på Instagram med #33procentutmaningen. Tre vinnare får en årsförbrukning av Fazer Rotfruktsbröd (värde 1400 kronor). Tävlingen pågår till och med den 17 mars 2016. Genom att delta i denna tävling accepterar du dessa tävlingsvillkor.

Tävlingsregler
Tävlingen anordnas av Fazer Bageri AB. Vinnarna väljs av en jury bestående av Terese, Anna Milla och en representant från Fazer.  Du ska vara över 18 år för att delta i tävlingen. Anställda hos Fazer får ej deltaga. Endast ett inlägg per deltagare bedöms i tävlingen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du till att Fazer Bageri AB äger exklusiv rätt att fritt och utan tidsbegränsning använda ditt bidrag (bild och text) i sin marknadsföring. Fazer äger alltid rätt att diskvalificera deltagare och/eller vinnare för det fall de inte följt dessa Tävlingsregler.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Fazer. Mina åsikter är som alltid mina egna.