Löpning med Markus Torgeby och Icebreaker

av Terese Alvén i kategorin Löpning, Mode & Trender den

icebreaker
LÖPNING och LÖPARKLÄDER. Det blev dubbelt upp med träning för mig idag. Först instruerade jag min cykelklass och sedan bytte jag från svettiga träningskläder till löparkläder från Icebreaker i merinoull för att medverka på en löparträff på Djurgården tillsammans med Markus Torgeby. Icebreakers kläder har jag tränat i till och från genom åren, det är sköna plagg som inte kliar (vet att många förknippar ull med kli) och som är helt nedbrytningsbara. Gräver man ner plagget i jorden försvinner det på 6-8 månader. Dessutom klarar det svett bra, håller torrt och behöver inte tvättas så ofta.

Markus är en inspirerande kille som älskar ”back to basics”. Under löppasset låg fokus på att stärka upp kroppens svaga delar för att undvika skador samt hitta sin egen styrka. Han pratade om vikten av lågintensiv träning och refererade till löparna i Tanzania där han hade bott och deltagit i deras träning under en tid. Löparna där är supersnabba och mycket av deras träning är lugn under lång tid för att sedan när de blir starkare klara av att pressa på mer. Men då är det viktigt att kroppen klarar av det i sina svagaste delar.

Löppasset inleddes med rörlighetsträning, och på bilden under ser ni Markus när han visar hur vi kan träna rörlighet för att bli av med framåtrotationen i axlarna som många av oss har. Här trycker han kroppen mot väggen och jobbar upp med händerna ovanför huvudet. Som ni ser på ansiktsuttrycket känns övningen rejält om man är lite stel.

icebreaker2

Vi fick även springa några meter barfota på grus samtidigt som vi blundade (eller de andra rättare sagt, jag hoppade detta idag) och det var roligt att se på – för helt plötsligt sprang i princip alla på framfoten istället för att ligga bak på hälen. Ett bra tips att testa för att hitta in i löpningen och låta foten få känna sig fram.

icebreaker1

Det blev ingen lång runda, mer jogg och prat, men alltid kul att testa nya grejer. Och jag gillade Markus träningsfilosofi och att han var så nära naturen. Han har bland annat bott i ett tält i skogen i några år för att hitta sig själv och vad han vill och lära sig sluta lyssna på vad andra vill. En bra sak att ta med sig, kanske inte att vi alla behöver flytta ut i skogen, men många gånger tror jag vi mår bättre av att lyssna mer på kroppens signaler och vad vi själva vill.

icebreaker3