mode-trender

Nike Free till löpning, träning – och till sportig vardagslook

av Terese Alvén i kategorin Mode & Trender den

Nike Free

Nike Free är en av de populäraste skomodellerna, och Nike kommer titt som tätt med nya uppdaterade modeller för löpning och träning. På Nikes presskontor fick jag i veckan en genomgång av de senaste modellerna i snygga stickmönstret som är ute nu (eller släpps inom några veckor).

Nike Free Training 5 Flyknit är den orange-rosa skon ni ser på bilden, anpassad för gymträning med sulans mönster, hårdheten i materialet runt foten och hälens konstruktion. Nike Free 3.0 Flyknit är den svarta skon, den med minst dämpning och lämpar sig för kortare pass för den vana löparen. En bra sko för att bygga upp styrka i foten. Nike Free 4.0 Flyknit är den blåa skon, har mer dämpning än 3.0 (skalan går från 1-10 där 10 är maximalt, men Nike har endast några nummer).

Nike Free

Det utskurna mönstret i sulan gör skon flexibel. Löparskorna är flexibla framåt och bakåt för att passa löparrörelsen, och träningsskorna är flexibla i alla riktningar för att fungera till olika träningsformer med snabba skiften åt olika håll.

Nike Free

Nikes Free-skor är väldigt populära även till vardags, men löparskorna är inte anpassade för att användas konstant. För att möta behovet har Nike skapat en mer designad sko med Free-känslan, men inte anpassat till löpning. Så skorna Nike Free Viritous Women som finns i olika färgkombinationer passar fint för den som vill ha en sportig vardagslook.

Nike Free Viritous Women

Tänk på när du väljer träningsskor – gå inte enbart på utseendet! Testa skon, prata med personalen och välj en sko som är anpassad för den träningsform du till största del kommer att använda den till. Det ligger mycket kunskap och teknik bakom bra träningsskor, så för att få ut maximalt av det du köper – välj det som är rätt för dig!