shopping

Träna hemma – 3 produkter som förbättrar träningen

av Terese Alvén i kategorin Shopping den

Att träna hemma blir allt populärare i takt med att det finns fler appar i telefonen att träna med samt att vi lär oss vikten av vardagsmotion. Hinner vi inte ta oss till gymmet kan vi i alla fall passa på att göra något aktivt med kroppen samtidigt som vi lagar mat eller leker med barnen.

hemmatraning

Med den egna kroppen kommer vi långt – och ibland även med barnens kroppar om vi använder dem som ”vikt” i olika övningar – men här tipsar jag om tre träningsredskap som underlättar din hemmaträning:

  1. Yogamatta. Oavsett om du vill träna yoga, pilates eller rena styrkeövningar är det bra med en matta som gör det mjukare under kroppen samt ger bättre grepp än ett halt parkettgolv. Och bara genom att rulla ut en matta ökar intresset för att hitta på övningar, mina barn blir väldigt kreativa så fort vi har en matta framme. Yogamatta finns i mängder av mönster, färger, tjocklek och kvalitet. Allt beroende på smak och användning, två favoriter hos mig är de snygga mattorna från Grounded Factory och de smidiga från Abilica.
  2. Gummiband. Vissa muskler är knepiga att komma åt, och ibland vill man ha mer motstånd än enbart kroppen. Då kan gummiband hjälpa till. Knyt runt vristerna och gå sidosteg eller jobba utåtrotation för att komma åt mellan skulderblad. Dessutom perfekt att slänga ner i väskan om man är på resande fot.
  3. Medicinboll. Öka din styrka genom att addera en extra vikt i form av en medicinboll. Extra roligt om man är två och tränar, men finns också mängder av övningar att göra själv – allt från knäböj till russian twist.