traning

Intervju: Cassey Ho, POP Pilates & Blogilates

av Terese Alvén i kategorin Träning den

b3
Jag träffar Cassey Ho, Blogilates, på IDEA World Fitness Convention.

Cassey Ho, Los Angeles-tjejen som är skaparen av Blogilates och träningskonceptet POP Pilates, är precis lika sprudlande som jag förväntat mig efter att ha tittat på hennes Youtube-klipp och läst hennes blogg. När jag frågade om jag fick intervjua henne fick jag ett ”awesome” till svar och trots att hon själv erkänner att hon jobbar stenhårt i princip dygnet runt och aldrig tar semester ser hon glad, pigg och utvilad ut.

Blogilates är en av USAs största träningsbloggar, har blivit utsedd till Best Healthy Living Blogger of 2012 av amerikanska Fitness Magazine. Och då är inte ens bloggen den kanal som drar mest intresse, det är Youtube-kanalen som Cassey startade som ett sätt att kunna träna sina gamla pilateskunder när hon flyttade, den har över över 60 miljoner views . I somras träffade jag Cassey på IDEA Fitness Convention för en intervju.

När började du blogga?
Jag började gör videoinlägg på Youtube i samband med en flytt för tre år sedan. Videoinläggen gjorde jag för mina gamla deltagare som saknade mig och ville fortsätta träna för mig. Ungefär i samma veva började jag även blogga.

Berätta om din bakgrund, hur hamnade du där du är idag?
Jag har gått från att vara biologistudent till att skriva autografer på folks rumpor. Haha. Jag är uppvuxen med föräldrar som värdesätter utbildning och de uppmuntrade mig att studera. Under tiden som jag pluggade började jag instruera pilates, och sedan valde jag att hoppa av skolan då jag kände att det var fel väg för mig och jag hellre ville satsa på pilates och på att jobba med hälsa på andra sätt. Då blev förhållandet till mina föräldrar rätt spänt, men nu när de ser att jag har skapat framgång på mitt egna sätt har vi hittat varandra på nytt.

Har du några andra bloggar du kan rekommendera mina läsare?
Några som jag läser är fitnessista.com, sarahfit.com, pbfingers.com och wendyslookbook.com.

Vad har du för intressen?
Förutom hälsa i stort gillar jag mycket träning och mat även på fritiden. Jag älskar Ballroom dancing, och jag dansar gärna latinskt. Hänger jag på stranden åker jag gärna vattenskidor.

Jag älskar också att laga mat och att äta mat. Favoritmat är vegansk mat, gärna tofu. Det enda jag inte gillar är choklad. Många läsare efterfrågar nyttigare recept med choklad i, men det är svårt för mig att göra då jag själv inte tycker det är gott.

Vad tränar du helst?
Pilates. Jag har skapat konceptet POP Pilates och jag instruerar det idag på Equinox i West LA två gånger i veckan.

Ser du på dig själv som en förebild?
Ja, det gör jag. Tjejerna som läser min blogg och ser mina filmer tar det seriöst. Därför är jag försiktig med vad jag säger så att jag kan stå för det och så att jag sprider bra budskap. På Youtube har jag en målgrupp med tjejer mellan 13 och 17 år, på bloggen är de flesta 18-24, men jag har läsare upp mot 50 år också.

Vilket budskap vill du sända till läsarna?
Att de ska omfamna en hälsosam livsstil. De ska ha roligt när de tränar, de ska äta bra mat och de ska vilja ha mer av det.

Hur ser en typisk dag ut i ditt liv?
Jag vaknar runt halv nio. Det första jag gör innan jag ens har klivit upp är att kolla twitter. Därefter sätter jag mig vid datorn och går igenom alla mina kanaler, svarar på frågor och uppdaterar. Resten av dagen består av möten, många telefonsamtal och avstämning med min agent. Jag tränar 4-5 gånger i veckan. Kommer ofta i säng väldigt sent, har svårt att sluta jobba, det är så mycket jag vill göra, jag är ofta vaken halva natten framför datorn. Nätet sover aldrig. Något jag är dålig på är att ta semester, jag jobbar jämt. Ibland unnar jag mig massage.

Berätta om ditt förhållande till sociala medier, vilka kanaler du använder dig av och hur du använder dem.
Youtube är min gud. Allt annat kommer efter den. Från början filmade jag själv. Numera har jag en som hjälper mig filma och redigera vilket har höjt kvaliteten. På Youtube lägger jag upp två klipp i veckan, på måndagar blir det ett träningspass och på torsdagar kör jag min serie ”cheap eat clean”. Mina träningsklipp har ett särskilt tema och jag försöker hänga med i det som är trendigt just nu, som gangnam style, the fox, gatsby och hunger games för att nämna några av de filmer jag har gjort.

Efter att jag har publicerat klippen lägger jag mycket jobb första dygnet på att vara aktiv och svara på frågor som kommer i kommentarsfältet till filmen. Efter att jag har lagt upp en film lägger jag ofta ut en bild på Instagram för att uppmuntra mina läsare att komma till Youtube och chatta med mig och att se nya filmen. På facebook gör jag samma sak, och länken därifrån driver mest trafik till klippet.

Min blogg är mer som ett fönster, där läsarna kan titta in på allt jag gör. Youtube gör mer att man lär känna min personlighet.

Twitter är bra för att nå olika företag och skriva publika textmeddelanden som når många. Vill jag få kontakt med någon går jag ofta den här vägen.

b1
Förutom att skriva och göra videoinlägg har Cassey ett eget klädmärke med snygga linnen med häftiga tryck.

Vad funkar och vad funkar inte i din blogg?
Det som fungerar bäst är när jag är personlig och vågar vara ärlig. Skriver jag exempelvis om fullkornsris får jag trettio kommentarer, skriver jag ett inlägg om att jag känner mig svälld och uppblåst kan jag få 8000 kommentarer.

Säljer du sponsrade inlägg?
Ja, om jag känner att det passar mitt varumärke och att det är tydligt vem som står bakom och att det är sponsrat. Exempelvis har jag gjort videos med recept där jag utgår från en proteinbar som valde att betala för att vara med i min film.

Vad har du för mål? Var hoppas du befinna dig om 5, 10 år?
Jag vill bygga en bro mellan gammal media och ny media. Jag älskar att instruera och vill göra det för många människor och inspirera dem till ett hälsosamt liv. En dröm är att skriva en bok, och jag har fått ett bokkontrakt på en bok som kommer ut i september 2014. På lite längre sikt skulle jag gärna öppna en vegansk restaurang. Gärna i Los Angeles. Är uppvuxen i the Valley och trivs väldigt bra här.

Imorgon bjuder jag på Blogilates bästa bloggtips. Missa inte det!