traning

Pulshöjande styrketräning

av Terese Alvén i kategorin Träning den

daily sports free tee och flex pants

Jag har lagt i en extra växel i min styrketräning de senaste veckorna, och jag har sett till att prioritera ett tyngre styrkepass en gång per vecka med fokus på att lyfta tungt och få repetitioner. Ibland har jag kört ihop med min PT och ibland själv. Jag har snabbt märkt resultat, vissa övningar har jag blivit betydligt säkrare och starkare i, mycket tack vare att kroppen lär sig hur de ska använda kraften i övningarna.

Denna vecka körde jag ett tungt styrkepass på morgonen innan vi drog till landet i måndags. Idag, tre dagar senare, hade jag möjlighet att köra ytterligare ett pass. Eftersom detta blev som en bonusgång denna vecka valde jag ett annat upplägg som egentligen ligger mig mer varmt om hjärtat då jag älskar pulshöjande övningar. Jag var riktigt peppad när jag igår kväll låg i soffan och skrev ner mitt upplägg som innehöll andra redskap än de jag vanligtvis använder, några övningar jag inte kör så ofta och betydligt mer puls i passet. Och peppen höll i sig när jag var på gymmet strax efter sex idag.

Jag värmde upp med 10 minuters jogg på löpbandet följt av några rörlighetsövningar för att öppna upp i höften och mjuka upp kroppen. Därefter körde jag igång med övningarna nedan. Körde superset med två övningar åt gången med undantag från utfallen där jag vilade efter två ben:

Utfall framåt med kettlebells i händerna
Kettlebellsvingar
Raka marklyft med kettlebells
Stående rodd med kettlebells
Explosiva roddrag med en sida i taget i dragmaskin, trissan längst ner
Bicepscurl i dragmaskin
Tricepspress i dragmaskin
Ett gäng olika magövningar: russian twist, situps med kast av boll mot vägg, knä till kropp hängandes.

Det var ett roligt och svettigt pass som fick igång mina endorfiner så här på morgonkvisten! Och jag var inte den enda som tränade, det var mycket folk som tränade tidigt idag, därför blev det ingen bild från gymmet, men jag bjuder på några bilder från i tisdags då jag körde rörlighet och core innan jag hoppade in och instruerade en cykelklass.

daily sports free tee och flex pantsOutfit: tights Flex Pants och topp Free Tee från Daily Sports. PS. Det finns fortfarande möjlighet att tävla om en outfit från Daily Sports!