traning

Rolig styrketräning i gymmet

av Terese Alvén i kategorin Träning den

styrka i gymmet

Min sommarträning består till nittionio procent av uteträning. Idag däremot blev det ett styrkepass i gymmet när besöker stan för en halvdags jobb mitt i semestern. Som egenföretagare kan jag inte riktigt släppa jobbet helt när det är sommar, istället för att ha åtaganden hängande över mig konstant koncentrerar jag istället de jobbinsatser jag behöver göra till vissa tillfällen. Som idag.

Efter att ha bott på landet en vecka var det rätt skönt att komma in och slötitta på en film igår kväll (ser inte på teve ute på landet), vakna tidigt och skriva en timme innan det blev styrketräning tillsammans med Glenn. Barnen är hos mormor och morfar och efter lunch hämtar vi upp dem igen och åker tillbaks till mitt sommarparadis.

På sommaren blir det mest styrketräning med kroppsvikten för min del, eller med smidiga redskap som vi har på landet. Idag passade jag därför på att köra marklyft, olika drag i maskiner och stående rodd med stång. Övningar jag inte kan göra på samma sätt utomhus. Det blev ett svettigt, roligt och bra träningspass.

Jag är tacksam över att ha hittat in i styrketräningen ordentligt. Jag är i grund och botten en som älskar konditionsträning och väljer gärna det i första hand. Men min kropp mår bra av att bli starkare för att orka med livet och hålla sig skadefri. Senaste halvåret har jag lagt in en extra växel i styrketräningen och jag börjar längta mer och mer efter att träna just styrka. Har jag inte tränat det på några dagar vill kroppen ha det. Roligt att känna en utveckling och hitta nya favoriter inom träning. Bra och effektiv träning är aldrig statisk och samma gamla rutin, bra och effektiv träning handlar om att variera och hitta nya favoriter till rolig träning.

Och på tal om rolig träning – grattis säger jag till vinnarna av startplatser i Helsingborg Marathon, Anna och Emma, vi ses på startlinjen i höst!

Träningsoutfit: Daily Sports

styrka i gymmet