Träna på hotellrummet, träna på semestern och i hotellgymmet

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Träna på semestern, träna i hotellgym

Träna på semester, träna på jobbresan och träna på hotell är det många resenärer som vill göra. Och det behövs inte så mycket. Ett par löparskor och en karta (som många hotell har) och du kan ge dig ut för en promenad eller löparrunda. Motion + sightseeing är ett bra koncept. Men även styrkemässigt finns det bra träningsmöjligheter, och efter långa flygresor eller långa konferensdagar är det härligt att röra på sig. På hotellrummet kan du göra en rad övningar med den egna kroppen, experimentera fritt eller ladda ner en träningsapp (exempelvis Casall TOD eller NTC) och få exakta instruktioner.

Som träningsglad älskar jag även att kolla in hotellets gym, och här kan kvaliteten variera kraftigt, även om jag upplever att allt fler ställen lägger energi på detta rum.

Träna på semestern, träna i hotellgym

The Puyu Hotel and Spa i Wuhan, Kina där vi bodde under semestern förra veckan upplevde jag det bästa hotellgymmet. Det fanns mängder med sprillans nya Technogym-maskiner, bra pilatesbollar och stretchhörna, fria vikter och hantlar samt gratis vatten och fluffiga handdukar att torka svetten med. Dessutom var gymmet i princip öde – så det kändes som att ha ett eget privatgym. Väldigt lyxigt.

Träna på semestern, träna i hotellgym

Nu behöver inte ett hotellgym ha riktigt så här mycket utrustning (även om det är trevligt), men det viktigaste för att hotellgymmet ska vara bra tycker jag är:

  • flera konditionsmaskiner: oftast väldigt populära, och du vill inte köa om någon annan också är och tränar
  • mattor att träna på
  • fria vikter
  • boll
  • fräsch miljö – göm inte undan gymmet i källaren, välj en vacker inspirerande lokal och bjud de tränande på skön musik.

Detta gör variationen stor och träningsmöjligheterna många. Dessutom kanske det lockar in fler till hotellgymmet!

Träna på semestern, träna i hotellgym