mode-trender

Träna ute med solglasögon – året om

av Terese Alvén i kategorin Mode & Trender, Träning den

polaroid

TRÄNING och SOLGLASÖGON. På sommaren är vi många som är bra på att skydda våra ögon från solens strålar, andra årstider glöms det lätt bort även om solen kan vara stark under dagtid, påverka synen, få oss att kisa och få in uv-ljus i ögonen. Under morgonens pressfrukost där jag minglade tillsammans med Annelie och Karin och lyssnade på ett föredrag av Polaroid blev jag påmind om hur viktigt det är med bra skydd. Alla solglasögon (oavsett märke) ska enligt lag ha 100% UV-skydd, men det som skiljer Polaroids glas från många andra är deras polariserade glas som gör att strålarna som studsar på exempelvis vattnet försvinner. Och ofta är det ljuset väldigt starkt och det som får oss att kisa – trots att vi har på oss glasögon.

Polaroids bågar är väldigt prisvärda, de ligger runt 300-900 kr i pris, vilket gör att det går att köpa fler för variation. Till skidåkning rekommenderade Polaroids expert något ljusare glas, till golf ett lila glas som framhäver bollen och dämpar gräset och till vardags funkar gråa eller bruna glas. Även barnens ögon är viktiga att skydda, och nedan ser ni barnkollektionen. Mitt problem är bara hur jag får mina barn att behålla bågarna på, Tilde sliter av sig glasögonen med en gång medan Charles ibland vill ha på sig solglasögon men tar av dem efter några minuter. Någon som har ett bra tips?

polaroid_barn

Med mig hem från frukosten fick jag de sportiga bågarna på bilden nedan. De kändes väldigt ”Terese” och kommer nog få följa med på vår skidsemester över nyår. Kanske får de även följa med på en solig löprunda innan dess.

polaroid_sport