Wings for Life World Run – vi springer i Kalmar på söndag

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Så roligt! I helgen åker jag med en grupp till Kalmar för att springa Wings for Life World Run. Förra året var det premiär och jag sprang drygt 17 km innan målbilen kom ifatt mig (man får springa tills mållinjen kommer ifatt en bakifrån – den som springer längst vinner loppet). I år är mitt mål att springa en halvmara. Superbra uppladdning inför Stockholm maraton om en månad.

Det jag mest kommer ihåg från förra året, förutom vackra gula rapsfält och magiska och låååånga Ölandsbron, är den sköna känslan av att jag fick springa precis som långt som jag ville. Ville jag inte springa mer kunde jag börja gå och vänta in bilen. Förra året sprang jag längre än vad jag hade planerat bara för att det kändes så bra. Blir spännande att se hur det blir i år. Är grymt taggad! Förutom vanliga löparpass har jag laddat med träning i rullstol (då intäkterna går till forskning för de som inte kan gå) samt träning med Jonas Colting.

wings for run Kalmar
Förra årets Wings for Life World Run. Samtidigt som starten går i Kalmar startar folk runt hela världen exakt samtidigt på sina orter, vissa startar mitt i natten eller supertidigt på morgonen. I Sverige är det dock rätt skön starttid – mitt på dagen!